Renoveringsansökan

Från DWOQ Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

-Kontrollera om den sökande äger lägenheten

Detta gör vi enklast genom sune om boende är inlagd alternativt via Hero. Om vi inte har ek på föreningen kan man kolla efter namnärende hos produktion/222


-Har mallen för renoveringsansökan fyllts i och skickats in?

Mallen finner boende oftast på föreningens hemsida alternativt att de skriver/ringer in till oss så skickar vi en tom ansökan.

När vi mottager denna går vi igenom ansökan och kollar vad som ska göras/ vilka hantverksgrupper som kommer vara inblandande samt om de tänkt röra bärande konstruktion eller värmesystem som oftast är föreningens ansvar.


-Finns ritning bifogad på både före - och efter renovering

Vi begär in detta för att få en tydlig bild över vilka förändringar boende tänkt att göra samt för att se om detta är möjligt.


-Samla in eventuella behörighetsbevis

Det gör vi för att säkerställa att auktoriserade hantverkare används.

I det här skedet går vi igenom allt inkommit material och kontrollerar att det är möjligt utan att riskera att det kan skada föreningen. Ex dra rör igenom badrumet för att man vill flytta köket. I samband med köksflytt måste man även ha koll på vad föreningen har för typ av ventilation.


-Informera beslut till styrelsen för godkännande alternativt godkänn/avslå och meddela anmälaren

Vi går igenom allt och skickar en rekommendation till styrelsen. Styrelsen tar beslut och meddelar oss, vi förmedlar detta sedan vidare till Styrelsen.

Disclaimer: Artikeln är icke verifierad av expert.